Úspěšný Den Signmakingu
Dne 15. října se v kongresovém centru City hotelu Bratislava uskutečnil již 7. ročník prezentační výstavy Den signmakingu. Vystavovatelé vyslovili svou spokojenost s účastí i úrovní akce, která je jediným výstavním projektem zaměřeným na signmaking s přesahem na polygrafii na Slovensku.
Akce se zůčastnilo 216 návštěvníků, kteří u vystavovatelů Antalis, Canon, Gravo Tech, Jansen Display, M&P, Paperlinx/OSPAP, Spandex a Vink Plasty nalezli aktuální novinky v oblasti technologií a především materiálů. To představuje oproti premiérovému ročníku, konanému na Slovensku před dvěma lety návštěvnický nárůst o 15%.
Fotogalerie výstavy zde.

Hlad po informacích?
Celková atmosféra v kongresovém centru ukázala, že odborná veřejnost na Slovensku potřebuje výstavní akci, kde by se celá komunita střetla a kromě informací zažila také společenské setkání, vyměnila si zkušenosti, nebo se po delším čase alespoň viděla. To ostatně zkonstatovali i zástupci nejsilnějších značek ve světe ofsetového tisku, protože Den signmakingu využili na setkání i zástupci firem Grafitec Slovakia, Heidelberg Slovensko a KBA CEE.

Co jste mohli vidět
Pro ty, kteří možnost navštívit Den signmakingu nevyužili, přinášíme velmi stručný přehled novinek, které jednotlivé firmy představily. Na stánku společnosti Antalis se mohli návštěvníci kromě jiného seznámit s konceptem pro designové dotváření interiérů – od podlahy až po strop. Koncept prezentace společnosti Canon se soustředil především na ukázku nejrůznějších aplikací, kde je možné uplatnit výstupy z velkoplošných technologií. Společnost Gravo Tech i její nabídka gravírovacích strojů zaujala jako celek. Pro Jansen Display byl nejdůležitějším vystaveným produktem nový světelný rám PLED A1. M&P jako vystavovatel ze světa klasické polygrafie nabízel softwarové řešení, nástroje pro správu barev i technologií. Paperlinx/OSPAP komunikoval svoji novou identitu pod značkou Paperlinx, nový nabídkový katalog a firemní časopis. Spandex měl na stánku také tiskárnu Mimaki JV400 SUV s technologií Solvent UV ink. Firma Vink Plasty se soustředila na nabídku voštinových panelů Forlight a litých plastových bloků PMMA. Malou prezentaci měla i firma Zenit s nabídkou materiálů pro světelnou reklamu. Při vstupu se návštěvníci setkali s nabídkou řešení firmy Mailtec pro malonákladovou výrobu etiket a potisk obálek.

Jak dále?
„Letošní výstava znamenala zásadní posun v tom, že to nebyla pouze prezentační platforma členů Sdružení dodavatelů pro signmaking, ale Dnu signmakingu se účastnily také firmy, které nejsou členy této asociace. To znamená zásadní pozitivní posun v další cestě. V současné době se vedou strategická jednání o dalším směřování této výstavy. Cílem je najít optimální formu termínu, periodicity a rozsahu nomenklatury akce, která by umožňovala kvalitní prezentaci reklamního a polygrafického oboru na Slovensku.“ říká Zdeněk Sobota, tajemník Sdružení dodavatelů pro signmaking.